Bellator NYC rechtstreeks na Bellator 180 is bijna compleet met twee titelgevechten erbij

Van de week werd er al aangekondigd dat Bellator 180 op 24 juni zou plaatsvinden in de Madison Square Garden in New York, nu is er duidelijk geworden dat er twee main cards zullen zijn, Bellator 180 en Bellator NYC. Met een main event tussen Chael Sonnen en Wanderlei Silva en een co-main event verzorgd door Fedor en Mitrione, komen er nu nog twee titel gevechten bij de Bellator NYC card.

Bellator president, Scott Coker had van te voren al aangegeven dat dit de grootste card word in de geschiedenis van de organisatie en met de aankondiging van nog twee titel gevechten lijkt het allemaal ook waar te zijn.

De organisatie zal twee main cards gaan houden op 24 juni in de MSG, Bellator 180 zal vier main card partijen hebben in een twee uur durende card. Daarop aansluitend zal Bellator NYC plaats gaan vinden met maar liefst vijf main card partijen.

De eerste titelpartij die er bij komt zal zich afspelen in de lightweight divisie, waar kampioen Michael Chandler (16-3) zijn titel op het spel zet om het te gaan opnemen tegen de ongeslagen, Brent Primus (7-0). De kampioen heeft voor het laatst gevochten tegen voormalig UFC kampioen Benson Henderson waar hij een dominante prestatie wist neer te zetten. Zijn tegenstander Brent Primus heeft voor het laatst gevochten in april en won  daar via split decision, de Amerikaan heeft maarliefst vijf achtereenvolgende winstpartijen oop zijn naam gezet binnen de Bellator kooi.

Toen het duidelijk werd dat Lorenz Larkin gesigned werd door de organisatie was het wachten op een grote partij voor hem. Dat duurde niet lang aangezien er gisteren werd aangekondigd dat zijn debuut partij tegen niemand minder dan welterweight kampioen, Douglas Lima zal zijn. De Braziliaanse, Lima heeft zijn titel terug gewonnen in november van vorig jaar toen hij Andrey Koreshkov KO sloeg. Even leek het erop dat de winnaar van Daley vs. MacDonald de kans zou krijgen voor Bellator goud maar daar heeft ‘The Monsoon’ een stokje voor gestoken.

Volgens Bellator president, Scott Coker was het al lang een doel van de organisatie om zijn voet neer te zetten in New York. Nu dat ze dat daadwerkelijk in gang hebben gezet werd er beloofd de grootste card in de geschiedenis neer te zetten, en ze zijn goed op weg om dat te verwezenlijken.

“As a fight promoter, my goal is to put together the biggest cards possible for our fans around the world,” Bellator President Scott Coker stated today in a press release announcing Bellator 180. “Bringing an event of this magnitude to a city and arena like New York and Madison Square Garden has been something Bellator, Spike and Viacom have wanted to make happen for quite some time. On June 24, the goal becomes reality, when we put on the biggest event in promotional history, Bellator NYC.”

Bekijk hier de volledige card van Bellator NYC: Sonnen vs. Silva

Comments

comments

Categories
BellatorMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY