MMA in Nederland is aan het groeien en zo dus ook de gyms. Ook Ryu Waalwijk is zich daarvan bewust en blijft niet achter

Mixed Martial Arts behoort tot één van de snelst groeiende sporten van de wereld. Nederland begint ook de smaak te pakken te krijgen, zo ook Ryu Waalwijk die een wedstrijd ruimte willen creëren in hun bestaande sportschool.

De sportschool Ryu Waalwijk is begonnen door Niels Tuhumury die zelf ook een professionele MMA artleet is geweest. De school biedt verschillende trainingen aan waaronder, MMA, Kickboksen, Brazilian Jiu-Jitsu, Strengt and Conditioning, Cardio Kickboksen, Power Yoga en zelfs Strongman trainingen.

Nu dat de sport MMA in Nederland aan het groeien is zien de sportschool eigenaren dat ook terug bij hun trainingen. Steeds meer mensen maken de stap van de bank naar de mat om een training mee te maken.

Tijdens de eerste succesvolle editie van World Fighting League MMA was Ryu Waalwijk goed vertegenwoordigt met één amateur (Saman Koliaea) en één debuterende professional (Tonny van Dijk). Beide mannen maakte een erg goede indruk en gingen er ook alle twee met de winst vandoor.

Met de groei van de sport binnen Nederland en het steeds groeiende aantal evenementen is het voor een sportschool als Ryu Waalwijk een mooie tijd om een echt fight-team te gaan opstellen. Vandaar dat de sportschool wil gaan uitbreiden en een wedstrijd ruimte wil creëren met daarin een MMA kooi en een extra ruimte met matten. Om de reguliere trainingen niet teveel te dwarsbomen is het voor Ryu Waalwijk een goede stap om een wedstrijd ruimte te creëren zodat er tijdens trainingskampen niet teveel overlap is met andere trainingen die gegeven worden in de sportschool.

Het uitbreiden van een sportschool is natuurlijk niet goedkoop en daarom hebben wat jongens van Ryu Waalwijk een Kick-off dag georganiseerd om wat geld in te zamelen voor de verbouwing. Tijdens de kick-off zijn er verschillende workshops die gegeven worden door de mannen van Ryu zoals, MMA, Kettlebel en voeding workshops. Iedereen die bij de sportschool, sport zijn allemaal betrokken bij de workshops en de sfeer is daar altijd top.

Woon je in de buurt van Waalwijk en heb je altijd al een keer een les MMA willen volgen of ga je liever voor een les Brazilian Jiu-Jitsu? Loop dan eens binnen bij Ryu Waalwijk in de Torenstraat 6 in Waalwijk of kijk HIER eens op hun website.

 

 

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY