Anthony Pettis terug in vorm tegen Jim Miller

Het lijkt erop alsof Anthony Pettis weer terug in zijn oude vorm is. Op zaterdagnacht nam de voormalig lightweight WEC en UFC kampioen het op tegen de altijd gevaarlijke  Jim Miller.

De partij begon wat moeizaam voor Pettis die in de openingsminuut wat harde en hele lage lowkicks ontving van Miller. Uiteindelijk herpakte Pettis zich in de eerste ronde en je zag dat hij zijn timing begon te vinden. Pettis kon met zijn taekwondo achtergrond wat spectaculaire trappen landen en landde steeds rechte jabs en zelfs een harde spinning elbow op Jim Miller.

De tweede ronde verliep wat anders en Miller liet zien waarom hij nog steeds tot de top behoort in zijn 27ste partij voor de UFC. De submission baas wist de partij naar de grond te werken en dreigde af en toe met submissions, maar Pettis wist rustig te blijven en te verdedigen. Hoewel Pettis niet in echt gevaar is geweest in die ronde was de dynamiek van de partij wel een stuk veranderd.

In de derde ronde waren beide mannen zichtbaar vermoeid maar was het Pettis die het meeste wist te raken met zijn trappen en had bovendien meer output dan Miller. Zijn befaamde cartwheel kick werd uiteraard nog geprobeerd aan de einde van de ronde waarop Miller rolde voor een knee-bar maar de been van Pettis niet te pakken kreeg. Uiteindelijk ging Pettis met een unaniem besluit van d ejury er met de winst vandoor.

Na twee partijen op featherweight heeft Pettis besloten toch weer terug te gaan naar de divisie waar hij al eens kampioen is geweest namelijk lightweight. Die stap is een goede beslissing geweest en zo gaf Pettis ook aan in zijn post-fight interview dat het verstandiger is om te blijven vechten in je natuurlijke divisie. Al dat gewicht cutten geeft een aanslag op je lichaam waardoor je niet optimaal kan presteren volgens de voormalige kampioen.

“No weight cut, I’m 155. I was champ in this division, once in the UFC, once in the WEC. I’m going to have fun.”

Anthony Pettis heeft op het moment een record van 20-6 en is nog steeds maar 30 jaar oud. Hij lijkt weer terug de oude te zijn dus wij kunnen niet wachten tot Pettis weer terug in de octagon staat.

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

Leave a Reply

RELATED BY