Alistair Overeem wint de rubbermatch tijdens UFC 213

Nederlandse top heavyweight Alistair Overeem vocht voor de derde keer tegen voormalig UFC heavyweight kampioen Fabricio Werdum en wist genoeg te doen in de eerste twee rondes om zijn tweede overwinning te pakken.

Hoewel het misschien niet het meest spectaculaire partij was, was het wel zijn tweede overwinning over de voormalig UFC kampioen Fabricio werdum. In de eerste twee rondes wist Overeem genoeg te doen op de counter om uiteindelijk die rondes te winnen volgens de jury, maar in de derde ronde was het een ander verhaal.

Werdum raakte Overeem met een rechter stoot die hem naar het canvas stuurde met Werdum om zijn nek in een guillotine poging, die niet hield. Overeem kon weer op zijn voeten terecht komen maar werd al snel weer goed geraakt door Werdum die Overeem weer naar de grond bracht en de rest van de ronde in top positie doorbracht.

Uiteindelijk had Overeem de partij gewonnen met 29-28, 29-28, 28-28. In zijn post-fight interview met Joe Rogan vertelde “The Reem” dat hij in de derde ronde wist dat hij de eerste twee rondes gewonnen had en dus wel vertrouwen had in de uitkomst.

“I feel great with the win tonight. I felt I was clearly the dominant fighter in the first two rounds. Round three was a little tough but I knew I had controlled the fight before then. Werdum is tough but I was the better man tonight.

Nu staat “The Reem” weer in een goede positie om de heavyweight kampioen Stipe Miocic uit te dagen voor een rematch. Wanneer en ‘of’ dat gaat is nog niet geheel duidelijk maar houd ons in de gaten voor meer nieuws.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

Leave a Reply

RELATED BY