Robert Whittaker pakt de interim middleweight titel

In het main event van UFC 213 stonden twee top middleweights tegenover elkaar in Yoel Romero en Robert Whittaker. Na een moeilijke start wist Robert Whittaker de UFC interim-middleweight titel te winnen.

In de openingsronde van het main event landde Romero een harde side-kick op de knie van Whittaker die daar vroeg in zijn trainingskamp al een blessure aan had overgehouden. Hoewel hij het absoluut niet liet merken en alsnog veel trappen gooide werd zijn beweging en gehele game daardoor wel beperkt.

“I sustained an injury early in camp. I thought it would be 100 percent by now, but the bastard kicked it and set it back weeks. With a guy like Yoel Romero, if he sees weakness he will capitalize on it every time he can, I’m surprised he didn’t kick it more. It was definitely impacting my game.”

In de derde ronde begon “The Reaper” zijn ritme te vinden en ondanks zijn knie was hij nog verrassend snel op zijn voeten. Hij begon de partij over te nemen en hoe meer aanvallen “The Reaper” landde hoe minder dat Romero terug kon doen. De olympische worstelaar Romero was zichtbaar vermoeid en het leek erop alsof hij aan het opsparen was voor een explosieve aanval, die overigens nooit is gekomen.

In de laatste twee rondes was het meer van hetzelfde en was het Whittaker die de overhand had in het gevecht. De Nieuw-Zeelander heeft uiteindelijk de partij gewonnen via de jury’s scorekaarten met 48-47, 48-47, 48-47 en is de interim middleweight kampioen.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

Leave a Reply

RELATED BY