Velasquez vs. Miocic tijdens UFC 216? Volgens Miocic’s management moeten er eerst contractbesprekingen plaatsvinden.

Het wordt door verschillende outlets aangekondigd dat kampioen Stipe Miocic zijn titel zal gaan verdedigen tegen Cain Velasquez tijdens UFC 216, maar volgens MMAFighting’s, Ariel Helwani is dat niet perse het geval.

Chris Taylor van BJ Penn.com wist het nieuws te brengen dat Stipe Miocic’s volgende titelverdediging zou zijn tegen Cain Velasquez. James Lynch van Flocombat heeft dat nieuws bevestigd, maar volgens Helwani is dat niet zo zeker.

Hoewel er dus gesproken wordt over een partij tegen voormalig kampioen Cain Velasquez geeft Miocic’s management volgens Ariel Helwani aan dat er nog geen serieuze besprekingen zijn geweest over zijn volgende partij.

Het probleem is volgens hun dat de kampioen in zijn laatste twee uitingen minder verdiende dan zijn tegenstanders (Junior Dos Santos, Alistair Overeem). Om die reden zegt zijn management dat Miocic niet bereidt is om over zijn volgende tegenstander te praten voordat zijn contract aangepast wordt.

Tijdens The MMA Hour in januari gaf Miocic al aan dat het niet eerlijk was dat Overeem meer verdiende in verlies dan de kampioen met winst. Toen hem gevraagd werd hoe hij dacht over zijn cotract had hij het volgende te melden.

“It definitely should change. But the fact that (Overeem) made more money than me in my last fight was just kind of a slap in the face. It’s terrible. Things definitely need to be changed. Something’s gotta change. It’s not really fair.”

Zijn contract is niet veranderd sindsdien en zo heeft de kampioen in zijn laatste uiting tegen Junior Dos Santos weer minder verdient dan zijn tegenstander. Volgens zijn management is hij niet bereidt om te vechten voordat zijn contract problemen aangehaald worden.

Daar bovenop komen er ook steeds berichten over de gezondheid van Cain Velasquez die al jaren wordt geteisterd door blessures in zijn rug. Volgens die berichten is Velasquez nog steeds bezig met revalideren en is het nog maar een vraag of hij die datum wel zou kunnen halen.

Wat er nu daadwerkelijk gaat gebeuren is nog onduidelijk maar hou de pagina in de gaten voor meer nieuws.

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsPPVUFC

Leave a Reply

RELATED BY