Artur Szczepaniak “Ik ben een all round fighter / wrestler met een “never give up” instelling.”

Onze collega van MMA Nederland heeft een interview gedaan met de ongeslagen Artur Szczepaniak. Artur is een opkomende MMA-atleet die momenteel zijn droom aan het verwezenlijken is om een professionele vechter te worden/zijn.

Bekijk hier Artur zijn profiel.

Dag Artur, kun je kort iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Artur Szczepaniak, ik ben 20 jaar oud en woon momenteel in Genk. Ik ben geboren in Polen en ben 9 jaar geleden met mijn ouders, 2 broers en 3 zussen naar België verhuisd. Ik ben sinds 2016 professioneel MMA vechter en ik vecht bij Team Mixfighter Genk. Daarnaast ben ik lid van Team Souwer; het team van de bekende Andy Souwer.

Naast vechten studeer ik: ik ben afgelopen jaar afgestudeerd in elektrotechniek en ga komend jaar beginnen aan een studie beveiliging. Ik werk momenteel als bijbaan bij mijn sponsor Sunsurprise Fitness in Genk.

Sinds wanneer ben je begonnen met MMA en waar kwam de interesse voor de sport vandaan?
Ik ben in 2013 met MMA begonnen; ik was toen 16 jaar oud. Het is al van kleins af aan mijn droom geweest om een professioneel vechter te zijn. Nu kan ik die droom eindelijk vervullen.

Sinds wanneer ben je een professionele MMA vechter?
Ik ben sinds 2016 professioneel MMA vechter. Mijn pro debuut heb ik in Juni 2016 in Engeland gemaakt. Mijn tegenstander was de plaatselijke favoriet, James Bawden. De partij won ik op KO in de 1e ronde.

Wat zijn je specialiteiten op het gebied van MMA?
Ik ben een all round fighter / wrestler met een “never give up” instelling.

Wat is je hoogtepunt tot nu toe tijdens je MMA carrière en waarom ?

Het hoogtepunt van mijn carrière was mijn gevecht tegen Jose Vava Kikumbi. Dit was een speciaal gevecht voor mij omdat ik tegen een trainer van een andere club uit mijn stad (Genk) moest vechten en er zeer veel toeschouwers speciaal naar deze partij kwamen kijken. Na een zwaar gevecht heb ik toen de Belgische MaxPain titel binnengesleept.

Het WFL evenement van Melvin Manhoef heeft ook een grote indruk op mij gemaakt. Dit was de eerste keer dat er zoveel media verplichtingen (foto en video shoots, interviews etc.) plaatsvonden. Hierdoor was ik wel wat nerveuzer dan normaal, maar ook deze partij wist ik na 3 ronden te winnen.

Heb je ook minder leuke momenten meegemaakt tijdens je MMA carrière ?
Bij een amateurpartij heb ik een flinke wond aan mijn voorhoofd opgelopen waar ik uiteindelijk wel mee mocht doorvechten. Bij een semi prof partij werd mijn wedstrijd stopgezet door een snee aan mijn wenkbrauw.

Blessures behoren zeker tot de minder leuke dingen van de sport maar het weight cutten is ook niet min!

Wat zijn je doelen en wat wil je bereiken?
Ik wil van mijn hobby mijn beroep maken. Mijn doel is om uiteindelijk op het allerhoogste niveau te vechten en met mijn beroep voor mijn familie en mijzelf te kunnen zorgen. Mijn familie is heel belangrijk voor mij en ik wil hen echt een nog beter leven geven.  Ik wil een icoon worden; een groot vechter waar zowel Polen als België trots op zijn.

Hoe vaak train je per week en wat zijn je favoriete trainingsmomenten?
Ik train dagelijks meerdere malen en verschillende disciplines. De basis train ik bij mijn eigen team. Striking afwisselend met Andy Souwer of Aziz Karaoglu (MMA Veteraan) in Düsseldorf. Worstelen doe ik ook in Duitsland met gasten die in de Liga worstelen en met de huidige GMC kampioenen Lom Ali en Kerim Enigzek. BJJ train ik bij Bad Boys in Genk; dat is echt een top gym met een hoog niveau. Kracht en conditie train ik met mijn sponsor Ronny Dassen. De meest harde trainingen en het sparren zijn mijn favoriete trainingsmomenten.

Heb je op dit moment een partij in de planning staan? Zo ja, kun je daar wat meer over vertellen?

Yes. Ik vecht 23 september op het A1 World Combat Championship. Dit evenement gaat plaatsvinden in de Ethias Arena in Hasselt, België. Ik vecht tegen Traian Carciuc. Het A1WCC wordt ook uitgezonden op RTL 7. Veel bekende vechters zoals Errol Zimmerman en Dion Starring zullen hier ook vechten.

Op 25 November zal ik mijn debuut bij Cage Warriors maken. Dit wordt een zeer groot evenement en vindt plaats in de Lotto Arena in Antwerpen.

Heb je ook sponsoren?
Ja, drie stuks:

  • Phantom Athletics: zij voorzien mij van de beste kleding en trainingsspullen;
  • Sunsurprise Fitness Genk: zij verzorgen mij met mijn voedingssupplementen en begeleiden mij bij kracht en conditie training;
  • Follow the Fighters: helpen mij met alle social media, regelen interviews en  zoeken sponsors.

Wie is je favoriete MMA vechter en waarom ?
Jon Jones. Zijn vechtstijl is gewoon in één woord geweldig!

Waar zie jij jezelf over 5 jaar en wat kunnen de MMA fans van Artur verwachten ?
Ik zie mijzelf over 5 jaar in de top van een grote organisatie vechten als full time prof. De fans kunnen de komende jaren spektakel en keiharde gevechten van mij verwachten. Dat is wat de mensen en promotors willen zien. Met dergelijke partijen moet ik in staat zijn mijn doel te verwezenlijken.

Bij deze wil ik de volgende mensen bedanken die mij helpen in het realiseren van mijn droom:

Mijn teamgenoten van Team Mixfighter Genk, Team Souwer , Team Alpha en Bad Boys Genk, mijn managers Eddy Coutinho en Ian Redan, Phantom Athletics, Ronny Dassen van Sunsurprise, Joey Pernot van Follow the Fighters en uiteraard mijn familie, vrienden en alle fans! Ook wil ik MMA Nederland bedanken voor het interview. Mocht ik iemand vergeten zijn, mijn excuses.

Dankzij jullie kan ik mijn droom waarmaken!!

Tot slot: hoe kunnen we je het best volgen?
Jullie kunnen mij volgen via Instagram (@Artur_tmg) of mij liken via Facebook (Artur Szczepaniak). Ook zal Follow the Fighters regelmatig updates van mij plaatsen via hun website (www.followthefighters.nl), Instagram (@followthefighters) of Facebook (Follow the Fighters).

This interview is powered by Follow the Fighters – The fighters’ online marketing agency.

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

Leave a Reply

RELATED BY