Interview: Tonny van Dijk vecht zijn tweede pro partij in Tsjechië tijdens Fight Night West

We zagen Tonny van Dijk voor het eerst tijdens World Fighting League MMA op 29 mei van dit jaar. Hij maakte daar zijn pro debuut en trok hoge ogen tijdens zijn uiting. Nu staat van Dijk in Tsjechie voor zijn tweede pro partij. Wij vroegen hem wat vragen in aanloop naar het gevecht.

Van Dijk had niet meer dan vijf minuten nodig om zijn eerste professionele Mixed Martial Arts partij winnend af te sluiten daarna spraken we de jonge atleet, dat interview kan je HIER teruglezen. Tonny van Dijk zijn fighterpage kan je HIER bekijken om zijn record te zien, zijn aankomende gevechten én zijn stats.

Nu heeft de 21-jarige van Dijk een tweede partij klaar staan deze vrijdag (15-9-2017) en dat helemaal in Tsjechië tijdens Fight Night West. Hij zal daar tegenover de Tsjechische Tomas Fiala staan die zelf een record heeft van 0-1. Tonny nam de tijd om wat vragen van ons te beantwoorden.

1. Hallo Tonny allereerst hoe gaat het?

Het gaat erg goed. Ik ben nu bezig met de weightcut en alles verloopt prima.

2. Je vecht vrijdag je tweede pro partij in Tsjechië, kan je kort uit leggen hoe je daar bent gekomen?

Ik kwam in contact met Willem-Jan Verdonk en zodoende is deze partij tot stand gekomen!

3. Je staat tegenover Tomas Fiala die 0-1 staat. Heb je research gedaan naar hem?

Ik heb een aantal video’s gekeken op youtube, maar meer niet. Ik ben er van overtuigd dat ik meer in mijn mars heb dan mijn tegenstander en dat ga ik ook laten zien vrijdag.

4. Welke zwakke punten zie jij in je tegenstander en hoe ga je daar mee om?

Van wat ik gezien heb is hij sterk in de eerste ronde, maar daarna wordt hij langzamer. Bovendien is hij staand niet echt spectaculair. Ik moet me gewoon focussen op mijn sterke punten en dan zal ik er een mooie finish van gaan maken.

5. Hoe ging het met de weight-cut en moet je eigenlijk veel cutten om op welterweight uit te komen?

Ik ben er nu mee bezig ‘as we speak’. Een weightcut is altijd klote, maar dat hoort erbij. Als professionele atleet moet je daar serieus mee omgaan. Dit is ook de grootste cut die ik tot nu toe gemaakt heb, maar het gaat allemaal volgens plan.

6. Hoe goed is het geregeld in Tsjechië?

Nou dat is heel goed geregeld! Mijn vlucht werd geregeld en ik werd opgehaald van het vliegveld. Nu vertoef ik een paar dagen in een 4-sterren hotel, het kan dus een stuk slechter!

7. Je bent van kamp geswitched naar Combat Brothers de gym van Reinier de Ridder en Harun Ozkan. Kan je daar kort iets over vertellen?

Combat Brothers heeft mij persoonlijk meer te bieden. Mijn vorige coach en ik lagen niet echt meer op één lijn en dus moest ik deze keuze maken. 

8. Waar heb je op voorbereid en wie heeft je geholpen in je kamp?

Ik train dus bij Combat Brothers, het team van Reinier de Ridder en Harun Ozkan. Ik train daar ook met Pieter Buist en hun 3 hebben mij geholpen in mijn voorbereiding.

9. Heb je nog meer partijen klaar staan?

Op het moment even niet, eerst deze partij afhandelen!

10. Wat kunnen we in de toekomst van jou verwachten?

Ik ga altijd voor de finish en ik weet dat het publiek spektakel wil zien. Dus jullie kunnen spectaculaire partijen verwachten van me! Tot nu toe heb ik al mijn winst partijen gefinished en ik ben niet van plan het nu anders te gaan doen!

11. Wat is je voorspelling voor dit gevecht?

Ik ga hem in de tweede ronde verslaan. Het word een headkick KO!

12. Wat is het eerste wat je gaat eten na het gevecht?

Hahaha dat zal waarschijnlijk een heerlijke pizza of twee gaan worden.

 

 

Hou de pagina in de gaten voor de uitslag van Fight Night West!

 

 

 

Comments

comments

Categories
Dutch NewsMMA Nieuws

RELATED BY