(Interview) Brian Hooi over zijn boksdebuut

Brian Hooi stond afgelopen donderdag in de boks ring waar hij zijn debuut maakte tegenover Mohammed Qays

We kennen Brian Hooi natuurlijk uit het Mixed Martial Arts maar door blessures stond hij al een tijd aan de zijlijn. Hoewel hij niet de kooi in kon stappen heeft de Hagenees besloten om niet stil te blijven zitten. Hij vocht een bokspartij tijdens BXF in Irak tegen Mohammed Qays die hij in de tweede ronde won via TKO. Wij spraken Hooi na afloop over de partij, zijn blessure en de toekomst.

Q: Na lange tijd stapte je weer in de ring. Waarom heeft het zolang geduurd?

A: Ik had een lange blessure periode waar ik nu van hersteld ben. ik wil graag zo vaak mogelijk vechten en ik wil weer een druk schema aanhouden.

Q: Hoe ben je om gegaan met je blessure?

A: wanneer je geblesseerd bent is het belangrijk om je fysieke vermogen weer aan je mentale vermogen te matchen en dat deed ik met behulp van mijn fysio, Karim Alders. Hij gaf me een tijdlijn en die hebben we aangehouden.

Q: Je stapt nu niet in een kooi maar een ring hoezo deze switch?

A: ik stapte de boksring in omdat ik voor MMA pas vanaf 2020 weer groen licht krijg om te vechten en ik wil partijen draaien. Het maak niet uit in welke vechtsport.

Q: Wat is je boks record?

A: Ik heb nu officieel mijn eerste bokspartij gewonnen op TKO in de tweede ronde.

Q: Waar heb je je voorbereidt?

A: Voor het boksen heb ik me met mijn team, HOOIMMA voorbereid in den haag en omstreken. Ook bij de bokschool Haagse Directe hebben we getraind.

Q: Hoeveel verschil zit er in het voorbereiden voor een bokswedstrijd dan een MMA wedstrijd?

A: Er zit geen vershil in, je moet extra uren, rondes en kilometers maken en bij Mixed Martial Arts komen er alleen meer disciplines bij kijken.

Q: Tegen wie vocht je en wat verwachtte je van dit gevecht?

A: Ik moest tegen een lokale Kurdische/Iraakse man vechten, Mohammed Qays. Verder focuste ik op mezelf en verwachtte de winst binnen te halen.

Q: Je vertegenwoordigt Nederland in dit gevecht, brengt dat meer druk met zich mee?

A: πŸ‡¨πŸ‡ΌπŸ‡³πŸ‡± Represent, het gevecht werd mede door het Nederlands consulaat in Erbil Kurdistan/Irak mogelijk gemaakt. Hierdoor wou ik het beste uit mezelf halen en een mooie show neerzetten. Ik denk dat dat gelukt is.

Q: Wanneer zien we je terug in de kooi? Of is dit een overstap naar het Boksen?

A: In 2020 heb ik weer groenlicht van de fysio om weer MMA te gaan vechten maar ik heb geen haast.

Q: Waar kunnen we je gevecht zien?

Q: babylontv.net/youtube/instagram @brianhooi

Bekijk hieronder de highlights van het gevecht:

Comments

comments

Categories
Dutch NewsNews

Leave a Reply

RELATED BY