Pieter Buist wint in Manilla van de voormalig kampioen!

Pieter Buist┬ástond net tegenover voormalig ONE Championship lightweight kampioen Eduard Folayang tijdens ONE Championship: Fire and Fury. Het event vond plaats in Manilla, de Filipijnen waar de voormalig kampioen ook vandaan komt. Een “homefield advantage” had Folayang niet want Buist wint via split decision!

In een erg close partij wist Buist genoeg damage te doen dat twee van de drie juryleden hem de winst gaven. Het was geen makkelijke partij want Folayang wist veel van de partij te controleren met zijn worstelen en druk op de kooi. In de derde ronde wist Buist veel schade aan te richten met zijn high-kick die hij perfect wist te plaatsen op de draaiende Foyalang.

What is next? Met een acht fight win-streak en het net verslaan van de voormalig kampioen zou je zeggen dat hij een number one contender is geworden. Dan zou zijn volgende partij tegen kampioen Christian Lee zijn die zelf op een win-streak zit van vier partijen. Wat ONE Championship van plan is weten we nog niet maar we houden je op de hoogte zodra wij meer weten.

Comments

comments

Categories
EventsMMA NieuwsNewsOne FCResultaten

RELATED BY