Artur Szczepaniak pakt controversiële draw tijdens We Love MMA 53

Wat leek op een TKO overwinning in de tweede ronde eindigde uiteindelijk in een controversiele draw.
De eerste ronde kwam Szczepaniak langzaam op gang maar wist met stoten en een takedown toch de ronde naar zich toe te trekken. De tweede ronde had de Belgische Pool zijn ritme gevonden en wist zijn tegenstander met harde stoten tegen de kooi aan te drukken. Vanuit die positie haalde Szczepaniak zijn tegenstander naar de grond en volgde met harde ground and pound. Hij raakte zijn tegenstander per ongeluk met een elleboog (die waren niet toegestaan voor deze partij). Het was niet opzettelijk en Szczepaniak kreeg een onofficiële  waarschuwing daarvoor maar de dokter kwam de kooi in en staakte de partij omdat de tegenstander niet door kon gaan. Belangrijk om te zeggen is dat de sneeën op het hoofd van zijn tegenstander niet van de elleboog waren. Je zou zeggen dat het dan een TKO overwinning zou zijn voor Szczepaniak aangezien dat de elleboog niet opzettelijk werd bevonden door de scheidsrechter. Hij kreeg een onofficiële waarschuwing en in dat geval zou de partij staand verder moeten beginnen waarmee Szczepaniak zijn grond voordeel mee op zou geven.  Helaas kwam het niet zover en staakte de dokter de partij. We spraken Artur Szczepaniak’s manager Ian en die werd gisterenavond door zowel de organisatie We Love MMA en een personeelslid van de bond gezegd om protest aan te tekenen. Dat is ook precies wat Artur Szczepaniak en zijn team gaan doen. Ze zouden snel antwoord krijgen en daar houden we jullie natuurlijk ook over op de hoogte.

Comments

comments

Categories
EventsMMA NieuwsResultaten

RELATED BY