Evenementen Protocol bekend gemaakt

Evenementen Protocol bekend gemaakt

WMTA Mondial liet gisterochtend het volgende weten vanuit hun facebook pagina:

Op 13 oktober zijn de coronamaatregelen aangescherpt. Er mogen voorlopig geen wedstrijden worden gevochten. Niet door amateurs en niet door profs, niet door jong en niet door oud. Jeugd mag echter wel trainingspartijtjes binnen de eigen sportschool hebben, met jeugd van de eigen sportschool. Maar dus niet met jeugd van andere sportscholen.

Mogen kinderen van een sportschool onderling wedstrijdjes vechten? Dit staat in het Sportprotocol van NOC*NSF:
– Officiële wedstrijden en competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen.
– Kinderen en jeugd kunnen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen club/vereniging.

De regels zijn dus dat binnen een sportschool trainingspartijtjes kunnen worden georganiseerd met alleen de eigen jeugd. Dus geen jeugd van andere sportscholen. Dat gaat immers in tegen het doel van de maatregel: het aantal reisbewegingen beperken.

Het mogen geen officiële wedstrijden zijn. De partijtjes komen dus niet op hun ‘record’ of in het Fightpassport. Er mag geen publiek bij zijn en ze mogen niet als wedstrijden worden gepromoot. Er hoeven ook geen officials bij aanwezig te zijn.

Gemeenten handhaven de coronaregels. Regelmatig worden sportscholen bezocht door bijvoorbeeld BOA´s die kijken of de maatregelen worden gerespecteerd. Het niet naleven van de regels kan voor een sportschool ernstige consequenties hebben.

Het is belangrijk dat de vechtsportsector de regels goed naleeft. Dat helpt om de coronacrisis niet onnodig langer te laten duren. Hoe eerder die voorbij is, des te eerder er ook weer gewoon wedstrijden kunnen plaatsvinden. Maar het is ook belangrijk voor de reputatie van de vechtsport, waar ieder van ons verantwoordelijkheid voor draagt.

Comments

comments

Categories
EventsGecancelde PartijenMMA NieuwsNews

RELATED BY