Belgische rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak van Cindy Dandois

Belgische rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak van Cindy Dandois

Het Nieuwsblad melde gisteren dat de Belgische rechter uitspraak heeft gedaan in de zaak van Cindy Dandois.

Cindy Dandois spande een zaak aan tegen haar ex-vriend en MMA vechter Mustapha Brika. Dandois poste vorig jaar op 23 November een foto op haar instagram met een gebroken neus. Ze maakte daarmee bekend dat haar gevecht tegen Senna van de Veerdonk niet doorging bij Fight Club Den Haag. Daarna beweerde de vechster dat Brika de dader was en haar met een sleutelbos had verwond. Volgens het Nieuwsblad was de rechter het niet eens met deze beschuldigingen en heeft Brika vrijgesproken.

Brika’s zijn kant van het verhaal was dat Dandois een MMA partij wilde ontwijken en hierdoor de verwondingen door een vriendin heeft laten aanbrengen. Ook de broer van Dandois heeft verklaart dat Cindy Dandois inderdaad de blessure wilde faken en hiervoor Brika “gebruikt” heeft.

Getuigen hebben verklaard dat Cindy Dandois geslagen had naar Brika en dat Brika zich vervolgens heeft verweerd. De rechter verklaarde dat deze slagen niet buitenproportioneel waren. De rechtbank heeft Brika wel schuldig bevonden aan bedreigingen waardoor hij een werkstraf van 50 uur heeft opgelegd gekregen.

Brika stond gescheduled om te vechten tegen Shamil Uvaysov bij Enfusion Cage Events 3 en moest die cancelen door een blessure die hij opgelopen had.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsNews

RELATED BY