Champ Champ Reinier de Ridder pakt zijn tweede ONE titel

Reinier de Ridder gaat naar een beslissing en wordt dubbele kampioen.

Reinier de Ridder stapt op 6 dagen notice na te denken dat hij niet meer zou vechten toch de kooi in. Ook nog een gewichtklasse hoger in een titel gevecht tegen zijn laatste tegenstander Aung La N Sang waarvan de Ridder vorig jaar zijn de middleweight titel van won. Nu krijgt The Dutch Knight de kans om Nederlands eerste Champ Champ te worden in MMA in een grote organisatie.

De partij leek bijna op déjà vu in de eerste ronde. De Ridder was binnen no time op de rug van Aung La N Sang. Aung La wist dat te voorkomen en ook een arm triangle. Hij draaide nog om en nam top position en wist door de eerste ronde te komen.

De tweede ronde ging The Dutch Knight meerdere malen voor de takedown die hij ook een paar keer maakte. Aung La was in survival mode en wist de ronde ook te winnen. De Ridder eindige on top met een knie naar het hoofd en G&P.

De derde ronde was een dominante ronde voor de Ridder. Hij wist de light heavyweight champion contant onder pressure te houden leek 2 keer erop dat hij een finish zou krijgen. Maar Aung La blijft volhouden.

De 4de ronde had De Ridder direct weer Aung La op de grond en begon te werken naar een submission. Reinier had hem de hele ronde op de grond vast en eindigde de laatste minuut in full mount en wist hem daar te houden tot het einde van de ronde.

De laatste ronde moet Aung La, de Ridder finishen om de partij te wennen. Overduidelijk heeft de Ridder 4 rondes op zijn naam staan. En binnen 30 seconde heeft de Ridder weer de takedown. Uiteindelijk komt de Nederlander weer in full mount terecht. Aung La weet te reverse en eindigt in mount van de Ridder. Aung La doet wat hij kan om Reinier te finishen, maar de Nederlander weet het perfect te verdedigen en gaat naar de beslissing.

Reinier de Ridder wint de Unanimous en is de eerste vechter die 2 belts heeft gewonnen van dezelfde persoon. In zijn post fight gevecht daagt The Dutch Knight, Brandon Vera uit voor zijn Heavyweight title in de hoop om de eerste triple kampioen ooit te worden.

Comments

comments

Categories
EventsMMA NieuwsNewsONE ChampionshipOne FCResultaten

RELATED BY