Cage Warriors Academy: Lowlands 7 recap en interviews hier

CWA Lowlands laat weer zien dat het amateur niveau in de Benelux nog steeds een stijgende lijn heeft.

Het was weer erg nice om terug en aanwezig te zijn bij het evenement in Sportvision te Eindhoven. De laatste 2 events hebben we helaas door andere afspraken moeten missen maar het was zoals altijd een home coming gevoel. Vanaf de allereerste Atlas MMA op 3-11-17 zijn wij bij elk event aanwezig geweest als media, of het nu Atlas MMA, Versus MMA of nu Cage Warriors Academy: Lowlands wij waren erbij. We hebben een hoop amateurs zien opgroeien bij de verschillende organisaties en deze avond was zeker niet anders.

Met 24 partijen op de kaart heeft de organisatie de kaart zoals gewoonlijk volgepropt met 22 amateur en 2 professionele partijen en we kunnen wel zeggen dat de nieuwe lichting van Nederlands MMA vollop zijn opmars aan het maken is. In het main event stond Brian Solina van Combat Brothers die zijn pro debuut maakte en liet daarin ook gelijk zijn dat hij daar ook klaar voor was. Met een unanieme jurybeslissing over Daychemar Coeriel (1-1) wist hij zijn pro debuut te winnen.

In de amateur Welterweight divisie zou eigenlijk een titelgevecht plaatsvinden maar regerend kampioen, Alvi Dasuyev had gewicht niet behaald en zo is de titel vacant geraakt. Hij won de partij erg overtuigend van Rivaldo Pereira maar zal nog een keer moeten vechten om die titel daadwerkelijk terug om zijn middel te krijgen. Check dat volledige artikel hier.

Edgar Liparitjan heeft een van de beste partijen neergezet in zijn carrière en wist met zijn taekwondo trappen telkens het hoofd van zijn tegenstander te vinden. Misschien wel indrukwekkender waren zijn timing, entries en takedowns en daarmee liet hij zien dat zijn MMA skills alleen maar aan het uitbreiden zijn. Onder Paul Lamoth heeft Liparitjan een erg goede mentor gevonden en dat zien we telkens terug als hij weer in de kooi stapt. Hij aast natuurlijk op de belt maar liever wil hij een rematch met Haid safi waarvan hij tijdens CWA: Lowlands 4 van verloor.

We spraken een hele blije Oualid Mataich na zijn partij die hij won via rear-naked-choke, en afgezien van zijn derde overwinning was hij geloof ik blijer dat hij heeft bewezen aan zijn gym dat hij niet meer de “decision master” is. Geintjes terzijde Mataich liet zien dat hij een taaie kluif is voor de hele divisie. Vanaf de eerste seconde werd er door zijn tegenstander geshoot voor de takedown maar daar wist Mataich erg goed mee om te gaan en belande in de eerste ronde in een erg strakke inverted triangle waarvan menig men had afgetikt. Uiteindelijk wist hij de partij te eindigen in de tweede ronde. Hij wil graag zijn rematch tegen Arsen Israpilov waar hij een split-decision van verloor tijdens CWA LL 4.

Uiteraard hebben wij nog een hoop andere atleten gesproken en heeft de avond meer  dan genoeg vuurwerk verzorgd. Check alle interviews hierboven en klik hier voor meer informatie over Cage Warriors Academy Lowlands 7.

 

Comments

comments

Categories
Cage WarriorsDutch NewsEventsLive reportsMMA NieuwsNewsResultatenVideos

RELATED BY