Lyoto Machida: I cant wait to get back in there, I am hungry

Aangezien Dutch Fight Network toch aanwezig was in LA, grepen wij de kans om even langs de nieuwe gym te gaan van voormalig light-heavyweight kampioen, Lyoto ‘The Dragon’ Machida. 

Lyoto ‘The Dragon’ Machida nam even de tijd om een rondleiding in zijn nieuwe gym te geven en uiteraard om wat vragen te beantwoorden. De voormalige kampioen heeft het onder andere over zijn oudere broer, Chinzo Machida die zijn partij tijdens Bellator 170 winnend heeft weten af te sluiten, de UFC middleweight divisie, zijn schorsing én de tekortkomingen van USADA. Ook laat de middleweight weten dat hij niet kan wachten om terug in de wereldberoemde octagon te stappen.

Machida is momenteel nog een schorsing aan het uitzitten voor een gefaalde drugstest voorafgaand zijn partij met Dan Henderson. Het supplement wat Machida gebruikte bevatte het verboden middel, 7-keto-DHEA. Overigens is het supplement in reguliere winkels te halen en word zelfs bij bijvoorbeeld, Wallmart verkocht. Om even duidelijk te maken welke bijwerkingen het middel heeft waar Machida voor gepakt is leggen we het hieronder kort even uit:

7-keto-DHEA en het middel DHEA zijn verboden door USADA maar er is verschil in de twee middelen, waar DHEA testosteron en extra kracht veroorzaakt bij oudere mannen is dat bij 7-keto-DHEA na medische studies, niet het geval. Waar het wel voor werkt is vet- en gewichtsverlies, stress en in één studie werd zelfs ondervonden dat 7-keto-DHEA het testosteronlevel deed dalen in plaats van opkrikken.

Voor dat de test was afgenomen had ‘The Dragon’ zelf op het aangifte formulier van USADA aangegeven dat hij dat supplement gebruikt had maar niet wist dat het ingrediënt verboden was. Ondanks zijn eerlijkheid en wellicht onwetendheid heeft USADA hem toch een fikse straf gegeven en is hij 18 maanden geschorst, Machida zal pas in oktober 2017 mogen terugkeren naar de octagon. De sanctie had nog hoger kunnen zijn aangezien de normale sanctie van een overtreding een schorsing van twee jaar bedraagt.

Het schijnt nogal een ingewikkelde procedure te zijn om erachter te komen wat nu wel en niet op de WADA (World Anti Doping Agency) lijst staat en volgens Machida verschilt dat ook nog eens per land. Zo stond 7-keto-DHEA niet eens op de verboden middelen lijst van de Braziliaanse site van USADA. Voor de niet Engels sprekende atleten die vechten voor de organisatie is het heel moeilijk om een duidelijk lijst te kunnen zien van alle verboden middelen en al helemaal niet als die per land dingen verschillen. Workshops of wat training vanuit USADA zouden deze problemen kunnen voorkomen volgens de 38-jarige Braziliaan.

Hoe je persoonlijke mening ook is van zijn vergrijp, wij van Dutch Fight Network kunnen niet wachten om de unieke stijl van Machida weer te zien in de octagon. Tegen wie zie jij hem het liefste terugkeren?

 

 

Comments

comments

Categories
InterviewsMMA NieuwsUFCVideos

Leave a Reply

RELATED BY