UFC Fight Night 106 Preview: Vitor Belfort vs. Kelvin Gastelum

Vannacht zal de UFC neerstrijken in de Centro de Formacao Olimpica do Nordeste in Fortaleza, Brazilië. In het main event van de avond zal voormalig kampioen, Vitor Belfort het gaan opnemen tegen jonge rijzende middleweight, Kelvin Gastelum.

Vitor ‘The Phenom’ Bellfort (25-13) draait al twintig jaar mee aan de top van de sport in meerdere gewichtsklasse. De 39-jarige Braziliaan vocht zijn eerste partij in 1996 en maakte in twaalf seconden heel kort werk van zijn tegenstander. Inmiddels heeft de legende tegenover alle grote namen gestaan en heeft winstpartijen over mannen zoals, Wanderlei Silva, Gilbert Yvel, Randy Couture, Rich Frankin, Michael Bisping en Anthony Johnson.

Hij staat bekend om zijn explosiviteit, agressieve stijl en zijn harde stoten en trappen waarmee hij maar liefst 18 (T)KO’s heeft weten te scoren. De veteraan heeft sinds zijn overwinning over Dan Henderson in 2015 niet meer weten te winnen, en zal het nu opnemen tegen iemand die vier a vijf jaar was toen hij zijn eerste UFC partij vocht.

Kelvin Gastelum (13-2) is op het moment 25-jaar oud en heeft zijn eerste professionele partij gedraaid in 2010, toen Belfort al dertien jaar meedeed aan de top. Zijn laatste twee overwinningen waren over voormalig welterweigt kampioen, Johny Hendricks tijdens UFC 200 en de ontmanteling van Tim Kennedy tijdens UFC 206. Gastelum vocht voorheen in de welterweight divisie maar faalde meerdere malen in het behalen van het streefgewicht, waarop Dana White hem naar de middleweight divisie heeft gestuurd.

Kelvin Gastelum staat bekend om zijn worsteltechnieken en heeft hele zware stoten in huis. Van zijn dertien overwinningen heeft hij er negen vroegtijdig weten af te sluiten waarvan vijf (T)KO’s en vier submissions. Nu staat de jonge Gastelum tegenover een legende in, Vitor Belfort die misschien wel twee achtereenvolgende verlies partijen heeft, maar juist dan extra gevaarlijk is.

“I prepared for the best Vitor,” Gastelum told MMAjunkie. “I know he’s coming off two losses. I know nobody wants to lose three times in a row, so he’s kind of got his back up against the wall in this fight. I feel like whenever somebody has their back up against the wall, that’s when they react the hardest and react the quickest, so I expect the best version of Vitor on Saturday.”

 

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY