UFC on Fox 24 main event preview

De UFC zal vannacht voor de eerste keer neerstrijken in Kansas City, Missouri en komen gelijk met een titelpartij. Flyweight Kingpin, Demetrious Johnson zal voor de tiende keer zijn titel proberen te verdedigen en staat ditmaal tegenover de Braziliaanse Wilson Reis.

Demetrious ‘Mighty Mouse’ Johnson wordt door vele gezien als de pound for pound beste MMA atleet aller tijden en kan vannacht zomaar het record van Anderson Silva evenaren met meeste titelverdedigingen in de geschiedenis van de UFC (10). De 30-jarige Johnson is de enige UFC Flyweight kampioen van de organisatie en wil het record van Silva niet alleen evenaren maar ook verbreken. De snelheid en techniek die deze man bezit is voor menig man te sterk geweest en heeft hij iedereen in de divisie weten te verslaan, sommige zelfs meerdere malen. Om deze partij te winnen moet ‘Mighty Mouse’ gewoon doen wat hij altijd doet en dat is veel bewegen, blijven staan en met hele snelle combinaties de partij naar zich toe te trekken.

Ditmaal staat hij tegenover de nummer vijf gerankte Wilson Reis waar hij eigenlijk vorig jaar juni tegen geplant stond alleen moest de kampioen helaas terugtrekken door een blessure. Reis heeft in de tussentijd nog twee partijen gewonnen en krijgt nu eindelijk zijn kans om voor UFC goud te strijden. De Braziliaan heeft zich ongeveer een jaar kunnen voorbereiden op Demetrious Johnson en geeft aan er meer dan klaar voor te zijn. Als Reis deze partij zou winnen zal dat hoogstwaarschijnlijk op de grond moeten gaan gebeuren aangezien de Braziliaan tien submission overwinningen op zijn naam heeft staan. Maar om de kampioen naar de grond te halen en daar te houden blijft voor vele toch een te grote taak.

Bekijk de volledige line-up voor UFC on Fox 24 HIER.

 

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY