Daniel Cormier was Jimi Manuwa aangeboden maar eiste Jon Jones

De partij tussen Cormier en Jones gaat eindelijk weer gebeuren, maar dat was bijna niet het geval geweest. Volgens “DC” werd hem eerst Jimi Manuwa aangeboden, maar die had volgens de kampioen toch geen schijn van kans.

Tijdens “The MMA Hour” van Ariel Helwani vertelde Cormier dat hij in eerste instantie Jimi Manuwa aangeboden kreeg. Hoewel Manuwa de enige relevante light-heavyweight was waar hij de octagon nog niet mee gedeeld had, had Daniel Cormier toch een ander idee.

“They offered me the Manuwa fight for July 29 in Anaheim. A week after I fought ‘Rumble’, Dana called me. I was on my way to Kansas City, and Manuwa was in his office and he goes, ‘you versus Manuwa in Anaheim,’ and I said, ‘well, eh,’ and he said, ‘what’s wrong,’ and I go, ‘it needs to be Jones, make it happen.’

Na het dagelijks stalken van UFC president Dana White leek het er dan eindelijk op dat de rematch tussen Jones en Cormier eindelijk weer geplant stond. De rivaliteit tussen deze twee is enorm en met een winst voor Jones in hun laatste partij staat er veel op het spel voor Cormier.

“And I badgered him and I badgered him, and I go, ‘tell me he’s ready to go,’ and he’s like, ‘I’m talking to him.’ So I go, ‘tell me he’s going to do it,’ and he goes, ‘well, I’m talking to him, we’re going get this figured out.’ And after about a week of me just badgering him, Dana goes, ‘DC calm down, I’m working on it.’ And finally it was Jones. It had to be Jones. Ariel, I want fights that get me going.

Daniel Cormier wil graag gepusht worden, zo heeft hij liever zware competitie dan makkelijke tegenstand. Volgens “DC” had Manuwa geen schijn van kans en dat geeft Cormier geen motivatie om de sportschool in te gaan. Liever test hij zichzelf tegen top competitie, en het feit dat Jones één winst over hem heeft zit hem hoogstwaarschijnlijk ook erg hoog.

“‘Rumble’ Johnson, it was like, ‘is he really going to do it this time, can he get one on me and knock me out?’ So that’s the stuff that gets my juices going. Can Jon Jones do what he did last time and beat me again? That’s what get my juices going, or otherwise I’ll just do TV, you know? They tell me, ‘you got to fight Jimi Manuwa,’ and I’m like, ‘for what? This dude has no chance, come on.’”

De twee rivalen zullen het op 29 juli gaan uitvechten in de Honda Center in Anaheim, Californië tijdens UFC 214.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY