Duane van Helvoirt gaat voor de titel in Japan!

Top MMA atleet Duane van Helvoirt krijgt zijn kans. Hij zal de featherweight kampioen van Shooto gaan uitdagen om die felbegeerde titel.

In onze laatste Dutch Fight Podcast spraken we met top MMA atleet, Duane van Helvoirt die een druk jaar achter de boeg heeft. Van Helvoirt, of “Bambino” heeft in zijn carrière al heel wat afzeggingen gehad en het was moeilijk om regelmatig in de ring/kooi te staan. Dat terwijl hij een record heeft waar je U tegen zegt. Geen padded record maar een legit lijst van tegenstanders op niveau waardoor je zou zeggen dat hij allang in een grote organisatie zou zijn. Tijdens de podcast liet hij weten dat hij in maart zal gaan vechten om de Shooto featherweight titel. Een prestigieuze titel in een oude (+- 30 jaar) en legitieme organisatie, die in Azië heel veel betekend.

Hij zal de featherweight kampioen Yutaka Saito uitdagen om zijn titel. Je kan er geld op inzetten dat de Japanners de titel in eigen land willen houden maar daar denkt Duane van Helvoirt anders over. Hij heeft zijn laatste twee partijen gevochten op Shooto waar hij in zijn eerste partij tegenover MMA legende, Caol Uno stond. Voor de mensen die hem niet kennen, google die gozer. Een legende die tegenover de “who is who” heeft gestaan in de grootste organisatie ter wereld (Shooto, UFC 2x, Dream en K-1). Hij won die partij via jurybeslissing maar het was total domination van de Nederlander. Daarna stond hij tegenover Takeshi Inoue waar hij ook een overtuigende partij neerzette en er met een jurybeslissing winst zijn record in Japan naar 2-0 kon brengen. Tijd voor een titel zou je zeggen, toch?

Van het vechten in Japan tot het coachen en trainen van zijn prospects en daarnaast het begeleiden, trainen en corneren van Germaine de Randamie tijdens haar titelgevecht tegen Amanda Nunes. Dat is overigens niet de enige partij die hij gecornered heeft van Germaine. Hij staat namelijk al jaren in de hoek van de Utrechtse kampioen.

Comments

comments

Categories
AankondigenBellatorEventsMMA NieuwsNews

RELATED BY