Ronaldo ‘Jacaré’ Souza wil gewoon de octagon in

In eerste instantie zou Souza tegenover voormalig kampioen Luke Rockhold staan maar sinds die is uitgevallen door middel van blessureleed staat er nu een partij geplant met Tim Boetsch.

Menig mensen stonden er raar van te kijken toen de match-up tegen ‘The Barbarian’ werd aangekondigd. Ronaldo Souza gaat van een partij in november tegen de voormalige kampioen Rockhold, door naar een partij met Tim Boetsch, die niet eens gerankt staat. Souza legt uit waarom hij deze match-up heeft aangenomen.

“My idea was to fight – that was my goal,” Souza told MMAjunkie ahead of Feb. 11’s UFC 208 middleweight scrap at Barclays Center in Brooklyn, N.Y. “I accepted everyone that was offered to me, and I accepted Boetsch. So it was kind of, I had to accept. There’s only that option. It’s him or him.”

Zijn laatste partij was tegen Vitor Belfort in mei van vorig jaar, een partij die hij won via TKO in de eerste ronde voor zijn thuispubliek. Souza zal Boetsch niet onderschatten en weet maar goed dat het een gevaarlijke tegenstander is.

“My opponent is trouble,” Souza said. “He has a very hard hand – it can make it difficult for any opponent. His hook makes it tough. He’s very strong and his wrestling is very good, as well. So to sum it all up, he’s trouble.”

Ronaldo Souza is duidelijk over zijn doel, dat is iedereen verslaan die de UFC voor hem zet om zo richting die titel te gaan.

“My goal is to beat (Boetsch),” Souza said. “And the belt is something that will happen. In my understanding, I have to beat everyone – everyone the UFC puts in front of me until they give me the opportunity. That’s my goal, and that’s my focus.”

Nu dat het ongeveer zeker is dat hij de volgende ’title-shot’ niet zal krijgen laat hij zich tegenover MMAJunkie uit wie hij dan denkt wel kans maakt op die ’title-shot.’

“I believe (Bisping vs. Romero) will happen,” Souza said. “The dirty one, because Romero is a dirty fighter, against the chicken, the scared one – Bisping. So it will be kind of a weird fight. The dirty (fighter) against the chicken. I believe this will be the fight.”

Wie uiteindelijk de kans krijgt is vooralsnog onduidelijk. Houd Dutch Fight Network in de gaten voor meer nieuws.

Comments

comments

Categories
MMA NieuwsUFC

Leave a Reply

RELATED BY